Delavnica CESSDA: Exploring Data in Europe - with a Focus on European Attitudes and Values, 29. 5. 2018

Datum: Maj 29, 2018
Kraj: Prague
Organizator: Council of European Social Science Data Archives

V letu 2018 bo Skupina za iskanje in uporabo podatkov pri konzorciju CESSDA pripravila več dogodkov, ki so namenjeni promociji rabe podatkov, do katerih je mogoče dostopati preko katalogov arhivov družboslovnih podatkov.

Prva bo enodnevna delavnica z naslovom Exploring Data in Europe - with a Focus on European Attitudes and Values, ki bo potekala 29. maja 2018 v Pragi, Češka.

Razdeljena bo v dva dela. V prvem bodo udeleženci pridobili informacije o tem, kako dostopati do podatkov v arhivih znotraj konzorcija CESSDA ter v drugih repozitorijih družboslovnih podatkov. V drugem delu bodo eksperti s področja raziskovalnih metod govorili o različnih tematskih področjih povezanih z zbiranjem podatkov. Predstavljene vsebine bodo dale poudarek na primerjalno raziskovanje ter na izzive pri sekundarni rabi podatkov.

Delavnica je namenjena predvsem študentom in raziskovalcem, lahko pa se prijavite vsi, ki vas zanima področje dostopa do podatkov v arhivih družboslovnih podatkov ter sekundarna raba.

Delavnica je brezplačna, nanjo pa se je potrebno prijaviti do 10. maja 2018.

Na voljo je tudi nekaj sredstev, s katerimi si udeleženci lahko pokrijejo strošek udeležbe. Za sredstva je potrebno zaprositi do 23. aprila 2018.

Več informacij dobite na spletni strani CESSDA.

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si