Kako do podatkov?

Datum objave: 08. 04. 2017    Datum zadnjega pregleda: 08. 04. 2017

 1. Seznanite se s pravili uporabe podatkov v ADP.
 2.  

 3. Pojdite v Katalog ADP in ga prebrskajte s pomočjo ključnih besed.
 4.  

 5. Z izbrano raziskavo se seznanite tako, da natančno preberete vse rubrike: Opis raziskave, Opis podatkov ter Spremna gradiva.
 6.  

 7. Pred uporabo se seznanite s pogoji dostopa posamezne raziskave.
 8.  

 9. V primeru, da je dostop do raziskave iz določenih razlogov omejen, bo potrebno izpolniti registracijski obrazec, v nekaterih primerih morda tudi vlogo za dostop pod posebnimi pogoji oziroma dostop v varni sobi. Več o tem!
 10.  

 11. V pregledovalniku Nesstar lahko po pridobitvi uporabniškega imena in gesla izvedete tudi spletne analize ali pa prenesete podatkovno datoteko na lokalni računalnik (odvisno od izbrane in dodeljene stopnje dostopa), kjer opravite analizo v izbranem statističnem programu.

 

  Kako citiram to stran?

Arhiv družboslovnih podatkov. LETO. Kako do podatkov?. Dostopano prek: http://adp.fdv.uni-lj.si/uporabi/kako/ (DD. mesec leto).

  V ADP HRANIMO TUDI

Nasilje v družini, Analiza družinskega nasilja v Sloveniji - predlogi preventive in ukrepov, CRJM UP ZRS

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si