Odprti podatki: ni odprte znanosti brez odprtih podatkov

Predavanje at an event "Primeri uporabe odprte kode, 8. 5. 2017", Fakulteta za elektrotehniko, Univerza v Ljubljani, Ljubljana (2017)

Authors:

BEZJAK, Sonja

Abstract:

Slušatelji so se seznanili z Arhivom družboslovnih podatkov kot primerom nacionalnega področnega podatkovnega središča. V nadaljevanju so se seznanili z vprašanjem, kaj je odprti dostop in kaj so odprti podatki. Ter kaj o tem mislijo slovenski raziskovalci, ki so sodelovali v projektu Odprti podatki. V zaključnem delu pa so slišali, kako so prve pobude o odprtem dostopu prešle v konkretne politične korake ter katere so uveljavljene rešitve na področju podatkovne infrastrukture in storitev.

Creative Commons License
This work is offered under Creative Commons Attribution International License.

Related materials:

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si