Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza

Predavanje ADP na dogodku "ADP delavnica za raziskovalce in študente: Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza, 15. december 2015", Arhiv družboslovnih podatkov, Fakulteta za družbene vede, Ljubljana, Slovenija (2015)

Avtorji:

VIPAVC BRVAR, Irena

Povzetek:

V ADP zagotavljamo dostop do kakovostnih raziskovalnih podatkov in povezanega gradiva, ki je pripravljeno za nadaljnje analize in predstavlja pomemben vir družboslovnega raziskovanja. Arhiv v svojih zbirkah hrani več kot 650 raziskav povezanih s slovensko družbo, številne med njimi so del večjih mednarodnih raziskav. V zbirki hranimo vsebinsko pomembnejše in metodološko dobro izdelane raziskave od 60-ih let 20. stoletja dalje, ki so uporabni za longitudinalne analize. Namen delavnice je udeležence seznaniti, kako preko spletne strani ADP priti do kakovostnih raziskovalnih podatkov v domačih in mednarodnih podatkovnih katalogih. Udeleženci se bodo prav tako naučili uporabljati pregledovalnik Nesstar, ki omogoča iskanje, pregledovanje in analiziranje podatkov neposredno na spletu. Delavnica je namenjena študentom in raziskovalcem s področja družboslovja in humanistike.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si