DDI Data Description Statistics Protection Software

Programska oprema "Programska oprema ADP", Arhiv družboslovnih podatkov, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija (2014)

Avtorji:

KOČAR, Sebastian
STUPICA, Katarina

Povzetek:

DDI Data Description Statistics Protection Software je orodje, ki omogoča enostavno anonimizacijo univariatnih statistik, ki so vključene po DDI (Data Documentation Initiative) standardu. Orodje je bilo razvito, da bi rešilo problem zaščite zaupnosti pri distribuciji agregiranih podatkov posameznih spremenljivk. Ti so javno dostopni, da bi zagotovili koristne informacije znanstvenim raziskovalcem in s tem promovirali rabo mikropodatkov uradne statistike v znanstvene namene. Funkcije orodja za avtomatsko zaščito statistik, vključenih v opis podatkov, temeljijo na tako metodah in tehnikah anonimizacije mikropodatkov, kot tudi na tistih uporabljenih pri zaščiti tabelarnih podatkov. Sledijo pa tudi posebnostim zaupnosti podatkov uradne statistike.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si