Na kratko o dostopu do podatkov za sekundarne analize

Predavanje ADP na dogodku "Predavanje za študente psihologije (Filozofska fakulteta, UL). Na kratko o dostopu do podatkov za sekundarne analize, 18. marec 2014", Fakulteta za družbene vede Univerze v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija (2014)

COBISS-ID: 32669533

Avtorji:

VIPAVC BRVAR, Irena

Povzetek:

Kratka predstavitev dela Arhiva družboslovnih podatkov. Ob tem študentom pojasnimo osnovne vsebine povezane z našim delom. Pojme kot so sekundarna analiza, metapodatki, vsebine metodološkega opisa raziskave in podobno. Seznanimo jih z dostopom do vsebin na naši spletni strani (tako osnovni opis raziskovanja, kot dostop do gradiv in analizo podatkov preko Nesstarja). Poleg slovenskih katalogov se študenti na predavanju seznanijo tudi z dostopom do gradiv mednarodnih raziskovanj.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si