Ravnanje z raziskovalnimi podatki

Predavanje ADP na dogodku "Delavnica ADP. Ravnanje z raziskovalnimi podatki, 18. december 2013", Arhiv družboslovnih podatkov, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija (2013)

COBISS-ID: 32678493

Avtorji:

VIPAVC BRVAR, Irena
BEZJAK, Sonja
OJSTERŠEK, Maja

Povzetek:

Na delavnici Ravnanje z raziskovalnimi podatki smo udeležence seznanili z Načrtom ravnanja z raziskovalnimi podatki (ti. data management plan). Govorili smo o odprtem dostopu do raziskovalnih podatkov, pri čemer smo izpostavili tako mednarodne pobude, kot predstavili stanje v Sloveniji. V nadaljevanju delavnice smo udeležence seznanili z delom z raziskovalnimi podatki in pripadajočim gradivom. Predvsem smo govorili o ustrezni pripravi in dokumentiranju vsebin. Predstavili smo nekaj predlogov priporočenih formatov datotek za potrebe dolgotrajnega ohranjanja podatkov in ostalih gradiv. V zaključku smo nekaj časa namenili še deljenju podatkov, v povezavi z etiko, potrebnimi soglasji in avtorskimi pravicami.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si