Napredne tehnologije za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji

Organizacija dogodka "Delavnica 3. Napredne tehnologije za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji, 22. maj 2013", Ljubljana, Slovenija (2013)

Authors:

ŠTEBE, Janez
BEZJAK, Sonja
LUŽAR, Sanja

Abstract:

Delavnica je bila tretji v vrsti dogodkov, ki smo jih izvedli v okviru projekta Odprti podatki v Arhivu družboslovnih podatkov. Namen tega ciljnega raziskovalnega projekta je bil oblikovati predlog akcijskega načrta za vzpostavitev sistema odprtega dostopa do raziskovalnih podatkov financiranih z javnimi sredstvi v Sloveniji. Da bi akcijski načrt čim bolje uskladili s potrebami in možnostmi slovenskega raziskovalnega okolja, smo si prizadevali v proces oblikovanja pritegniti čim več akterjev z različnih raziskovalnih področij. Na delavnico smo povabili več strokovnjakov s ciljem, da bi s svojimi izkušnjami in znanjem s področja ravnanja z raziskovalnimi podatki prispevali k odpiranju razprave in iskanju rešitev na področju razvoja tehnologije potrebne za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji.

Creative Commons License
This work is offered under Creative Commons Attribution International License.

Related materials:

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si