Napredne tehnologije za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji

Organizacija dogodka "Delavnica 3. Napredne tehnologije za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji, 22. maj 2013", Arhiv družboslovnih podatkov, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija (2013)

Avtorji:

ŠTEBE, Janez
BEZJAK, Sonja
LUŽAR, Sanja

Povzetek:

Delavnica je bila tretji v vrsti dogodkov, ki smo jih izvedli v okviru projekta Odprti podatki v Arhivu družboslovnih podatkov. Namen tega ciljnega raziskovalnega projekta je bil oblikovati predlog akcijskega načrta za vzpostavitev sistema odprtega dostopa do raziskovalnih podatkov financiranih z javnimi sredstvi v Sloveniji. Da bi akcijski načrt čim bolje uskladili s potrebami in možnostmi slovenskega raziskovalnega okolja, smo si prizadevali v proces oblikovanja pritegniti čim več akterjev z različnih raziskovalnih področij. Na delavnico smo povabili več strokovnjakov s ciljem, da bi s svojimi izkušnjami in znanjem s področja ravnanja z raziskovalnimi podatki prispevali k odpiranju razprave in iskanju rešitev na področju razvoja tehnologije potrebne za vzpostavitev podatkovne infrastrukture v Sloveniji.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si