Access to and specifics of detailed national LFS data – the case of Slovenia

Predavanje na dogodku "Fourth DwB Training Course: Working with data from official statistics in Europe –particularly the European Union Labour Force Survey (EU-LFS), 17. september 2014", Data without Boundaries (DwB), Ljubljana, Slovenia (2014)

Avtorji:

KOČAR, Sebastian

Povzetek:

Raziskovalci, doktorski študenti in dodiplomski študenti imajo v Sloveniji različne možnosti dostopa do podatkov uradne statistike, še posebno pa do podatkov Ankete o delovni sili (ADS). Registriranim raziskovalcem so na voljo deindividualizirani podatki ADS, ki so dostopni v varni sobi in preko oddaljenega dostopa. Za potrebe študentov ter v namene promocije rabe tega dragocenega podatkovnega vira pa so pripravljene tudi podatkovne datoteke, ki so ob preprosti registraciji dostopne na spletni strani ADP (PUF datoteke). Za vsa raziskovanja ADS pa ADP pripravlja tudi kakovostne strukturirane metapodatke, vključno z vsemi pripadajočimi gradivi raziskav.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si