Dajalci podatkov in uporabniki podatkov (praktični del)

Predavanje na dogodku "Vloga knjižničarjev pri odpiranju raziskovalnih podatkov in vodenju bibliografij raziskovalcev, 18. junij 2014", Arhiv družboslovnih podatkov, Fakulteta za družbene vede, Univerza v Ljubljani, Ljubljana, Slovenija (2014)

COBISS-ID: 33115997

Avtorji:

VIPAVC BRVAR, Irena

Povzetek:

V dopoldanskem delu se udeleženci seznanijo s konceptom Načrta za ravnanje z raziskovalnimi podatki, v praktičnem delu pa se jim pojasni, kateri elementi načrta so ključni za dolgotrajno ohranjanje in uporabo raziskovalnih podatkov. Knjižničarji se na svojem delovnem mestu srečujejo tako z raziskovalci ustvarjalci podatkov kot uporabniki podatkov. V predavanju so predstavljene vsebine in dostopna mesta, ki jih raziskovalci potrebujejo za ustrezno pripravo svojih raziskovalnih podatkov za ohranjanje. Obenem se postavimo v čevlje uporabnikov in prikažemo možne dostope do raziskovalnih podatkov in pripadajočih gradiv ter možnosti neposredne uporabe preko spleta.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

Povezane vsebine:

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si