Dajalci podatkov in uporabniki podatkov (praktični del)

Predavanje at an event "Vloga knjižničarjev pri odpiranju raziskovalnih podatkov in vodenju bibliografij raziskovalcev, 18. junij 2014", Ljubljana, Slovenija (2014)

COBISS-ID: 33115997

Authors:

VIPAVC BRVAR, Irena

Abstract:

V dopoldanskem delu se udeleženci seznanijo s konceptom Načrta za ravnanje z raziskovalnimi podatki, v praktičnem delu pa se jim pojasni, kateri elementi načrta so ključni za dolgotrajno ohranjanje in uporabo raziskovalnih podatkov. Knjižničarji se na svojem delovnem mestu srečujejo tako z raziskovalci ustvarjalci podatkov kot uporabniki podatkov. V predavanju so predstavljene vsebine in dostopna mesta, ki jih raziskovalci potrebujejo za ustrezno pripravo svojih raziskovalnih podatkov za ohranjanje. Obenem se postavimo v čevlje uporabnikov in prikažemo možne dostope do raziskovalnih podatkov in pripadajočih gradiv ter možnosti neposredne uporabe preko spleta.

Creative Commons License
This work is offered under Creative Commons Attribution International License.

Related materials:

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si