Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza. Kaj raziskovalcu ponuja ADP

Predavanje ADP na dogodku "Predavanje za študente Filozofske fakultete UM. Dostop do raziskovalnih podatkov v ADP in njihova analiza. Kaj raziskovalcu ponuja ADP, 5. maj 2014", Filozofska fakulteta, Univerza v Mariboru, Maribor, Slovenija (2014)

COBISS-ID: 33124957

Avtorji:

VIPAVC BRVAR, Irena

Povzetek:

Na predavanju se študentom prikaže možnosti delovanja spletnega vmesnika za analizo podatkov – Nesstar. Pokaže se različne načine iskanja po podatkih, vprašalnikih in vsebinah. Ter možnosti prikazovanja podatkov tako v frekvenčnih tabelah, grafih, kot izpis opisnih statistik. V nadaljevanju lahko uporabnik izvozi tabelo neposredno v Excel ali pa izvoženo podatkovno datoteko obdela v statističnem programu PSPP. Podobne možnosti prikazovanja nudijo tudi tuji podatkovni servisi, ki ponujajo podatkov mednarodnih raziskav, zlasti GESIS. Prikaže se tudi možnost kartografskih prikazov na spletni strani Atlasa Evropskih vrednot za raziskave samomora, ki je rdeča nit celotnega predavanja.

Creative Commons License
To delo je ponujeno pod Creative Commons Priznanje avtorstva mednarodno licenco.

 AKTIVNOSTI ADP
3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

11. april 2018 | Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana

Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

 KONFERENCE IN DOGODKI
6. september 2019 | Zurich, Švica

20th International Conference on Social Sciences

22. september 2019 | Ribno, Bled

Mednarodna statistična konferenca: Applied Statistics

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si