Konstitutivni sestanek delovne skupine za spremljanje zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov

Raziskovalci, ki v svoja raziskovanja vključujemo posameznike, vodstva raziskovalnih ustanov, člani etičnih komisij in tudi Arhiv družboslovnih podatkov smo pred novim izzivom. Ministrstvo za pravosodje je v javno obravnavo poslalo Osnutek novega Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), razprava je odprta do 13. 11. 2017. Osnutek zakona je nastal zaradi Splošne uredbe (EU) o varstvu posameznikov pri obdelavi osebnih podatkov in o prostem pretoku takih podatkov, ki stopi v veljavo 25. 5. 2018.

Ocenjujemo, da bi bilo dobro, da kot raziskovalna skupnost, ki se posredno ali neposredno ukvarja z osebnimi podatki, podamo svoje predloge in pripombe na osnutek zakona. V ADP smo na to temo že januarja 2017 organizirali okroglo mizo, sedaj pa vas kot člana_ico raziskovalne skupnosti vabimo, da se udeležite ustanovnega sestanka delovne skupine za spremljanje zakonodaje s področja varstva osebnih podatkov. Sestanek bo potekal v torek, 17. oktobra 2017, od 10. do 12. ure, v Akademski čitalnici na FDV.

Dnevni red sestanka:

  1. Izhodišče za oblikovanje delovne skupine in ustanovitev delovne skupine (ADP)
  2. Kratka predstavitev členov, vezanih na raziskovanje in rešitev, ki so jih pripravili v nekaterih članicah EU (ADP)
  3. Razprava

Pred sestankom vam bomo poslali gradivo, ki bo v pomoč pri iskanju najboljših rešitev.

Prosimo, da udeležbo potrdite do četrtka, 12. 10. 2017,  na e-naslov: sonja.bezjak@fdv.uni-lj.si. Hkrati vas prosimo, da vabilo delite s svojimi kolegi in kolegicami, ki bi jih tematika lahko zanimala.

Za dodatna vprašanja in pojasnila smo na voljo!

Prejšnji članek

Sociološko srečanje na Otočcu

Naslednji članek

Arhiviranje novih vrst podatkov (CESSDA Expert Seminar 2017)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja