Visokošolski pedagogi, pridružite se nam pri oblikovanju študijskih gradiv

Paketi podatkov, namenjeni rabi v študijskem procesu, so na univerzah v tujini že ustaljen primer dobre prakse. V takšne po meri izdelane podatkovne datoteke so poleg nabora anonimiziranih mikropodatkov vključena tudi druga gradiva, ki so pedagogom v pomoč pri uvajanju mikropodatkov v študijski proces; na primer: problemska vprašanja, teoretična izhodišča, primeri nalog.

Učne datoteke z mikropodatki vsebinsko pokrivajo znanstveno-raziskovalna področja, s katerimi se študentje seznanjajo na predavanjih. Poleg izpopolnjevanja znanja na vsebinskem področju, lahko z uporabo takšnih učnih gradiv študentje izboljšajo tudi metodološka znanja in okrepijo analitične spretnosti družboslovnega raziskovanja.

Vir: SURS
Vir: SURS

Na delavnici Uporaba podatkov iz registrskega popisa (2011) v študijske namene, ki jo je ADP izvedel v sodelovanju s SURS, 19. septembra 2016, je bila podana pobuda, da bi sestavili delovno skupino, ki bi pripravila učno gradivo, uporabno za študente v slovenskem študijskem procesu.

V ADP zato vabimo k sodelovanju zainteresirane pedagoge in raziskovalce, ki bi želeli sooblikovati po meri narejene podatkovne datoteke ter spremno gradivo za lažje uvajanje v študijski proces. Dobrodošlo je sodelovanje pedagogov z različnih področij, saj multidisciplinarnost obogati možnosti za analiziranje mikropodatkov z različnih raziskovalnih perspektiv.

Če vas zanima sodelovanje, se nam oglasite preko e-pošte: arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si ali nas pokličite na (01) 5805-209.

Veseli bomo vašega odziva, saj verjamemo, da lahko skupaj prispevamo k izboljšanju in ohranjanju kakovosti poučevanja na slovenskih fakultetah, obenem pa krepimo statistično pismenost študentov.

Prejšnji članek

Kako do raziskovalnih podatkov v ADP

Naslednji članek

Knjižničarji kot podpora pri načrtovanju ravnanja z raziskovalnimi podatki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja