Spletni seminar o ravnanju z raziskovalnimi podatki

V ADP čedalje več pozornosti namenjamo usposabljanju raziskovalcev za ustrezno in kakovostno ravnanje z raziskovalnimi podatki, saj je le-to predpogoj za dolgotrajno hranjenje in deljenje podatkov.

Do sedaj smo izvedli že več različnih delavnic in seminarjev na to temo, namenjenih raziskovalcem, doktorskim študentom in knjižničarjem. V okviru projekta CESSDA SaW pa smo skupaj z nemškim GESIS in nizozemskim DANS tokrat prvič pripravili in izvedli spletni seminar z naslovom »Research Data Management Community Training«.

Spletni seminar smo pripravili za tiste, ki bodo v prihodnosti pomagali raziskovalce usposabljati za ravnanje s podatki. Izvedli smo ga 23. junija 2016, udeležilo pa se ga je 38 udeležencev iz 14 držav.Webinar_slika

Predstavitev, posnetek seminarja ter spremno gradivo je dostopno na spletni strani projekta CESSDA SaW v poglavju »Webinar Output«.

Za dodatna vprašanja smo v ADP z veseljem na voljo. Pišite nam na arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si

Sodelovali pa smo tudi pri pripravi spletnega seminarja o politikah dostopa in pravilih za uporabnike, ki zadevajo avtorske pravice in licence. Seminar so izvedli kolegi iz norveškega NSD.

Poročilo z obeh seminarjev je dostopno na povezavi “SaW_webinars_report“.

Prejšnji članek

Open Science Framework

Naslednji članek

Poročilo z delavnice Training on Trust, Identifying demand and Networking

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja