ADP sodeloval na IASSIST 2016

Irena, Aleksandra, Vigdis in Marijana
Irena, Aleksandra, Vigdis in Marijana

Osrednja tema letošnje IASSIST konference je bila »Embracing the ′Data Revolution′: Opportunities and Challenges for Research«. Konferenca je potekala v norveškem Bergnu, in sicer od 31. maja do 3. junija 2016.

Udeležili smo se je tudi iz ADP, in sicer v sekciji »Data Services: Setting up and evaluating«, v kateri so Aleksandra Bradić Martinović iz srbskega IEN (Institut ekonomskih nauka), Marijana Glavica iz hrvaške Filozofske fakultete (FF ZG), in Irena Vipavc Brvar, ADP, predstavili prispevek z naslovom »Emerging Data Archives: Providing Data Services With Limited Resources«.

Opazno več predstavitev kot v preteklih letih je bilo na področju metod za pospeševanje deljenja podatkov, različnih projektov na ravni institucij, kot tudi institucionalnih in nacionalnih dogovorov glede ravnanja z raziskovalnimi podatki.

Sicer pa je IASSIST ena najpomembnejših mednarodnih organizacij, ki združuje strokovnjake s področja informacijske tehnologije in podatkovnih storitev s ciljem nuditi podporo raziskovanju in izobraževanju na področju družboslovja.

Več o dogodku.

Prejšnji članek

Ocenjevanje ekonomskega učinka družboslovnih podatkov

Naslednji članek

Obzorje 2020 odpira raziskovalne podatke

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja