Prenovljena domača stran

Danes smo z vključitvijo prenovljene domače strani štartali z novo podobo ADP. Približno eno leto nazaj smo se z Gašperjem K. in Majo M. pogovarjali, kaj je narobe s staro. Za nekoga z minimalističnim pogledom na svet, ki je prvo verzijo domače strani izdelal sam s preprostim html-jem na način vhodne tabele s povezavami na manj kot 10 podpoglavij, je bila naslednja verzija že prerazkošna. Vendar sta me zlahka prepričala, da je bila tudi ta zadeva že nekaj časa iz mode. Tako smo se odločili, ko pa smo že šli v spremembo, nima pomena spreminjati samo tega, kako stvari izgledajo in smo se skupaj lotili celotne rekonceptualizacije ponudbe vsebin. V projekt promocije smo kot nosilno vključili idejo “odprte znanosti”, o čemer več kdaj drugič.

Sama stran pa ima v ospredju enostavnost iskanja in dostopanja do podatkov. Če smo že arhiv podatkov?! Zraven imamo navodila in dodatna učna gradiva za tiste, ki jih to zanima. Pa poglavje namenjeno gradnji skupnosti.

Zasluge za celostno prenovo imata najprej Gašper in Maja, prvi po tehnološki plati z naslonitvijo na Django okolje, Maja s svojim talentom za premišljeno vizualno podobo. Borisa M. smo vključili kot koordinatorja promocijskega pristopa, pa je na koncu delal vse povrsti, vključno z namestitvijo podpore za Blog. Njegova multimedijsko zasnovana navodila za uporabo bloga so enkratna, preposta, tekoča in jasna. Še malo, pa bodo njegovi izdelki vidni v poglavju podpore uporabnikom. Irena V.-B. je bila nenadomestljiva s svojimi konstruktivnimi komentarji že v času, ko je od doma v eni roki pestovala, v drugi pa tipkala e-maile. Zdenka Ž. pomagala s svežo perspektivo pri urejanju pregledov navodil za uporabnike in za našo notranjo organizacijo.

Hvala, hvala!

Janez Š.

Naslednji članek

Manjkajoča povezava iz COBISS-a

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja