Domov » blog, CESSDA, stroka

Poročilo iz Strokovnega seminarja CESSDA 2018

10 October 2018 Brez komentarjev admin

Na Fakulteti za družbene vede je 26. septembra 2018 potekal Strokovni seminar CESSDA, katerega namen je bil udeležence seznaniti s tehnično infrastrukturo CESSDE in dobrimi praksami za razvoj orodij in storitev znotraj CESSDE. Dogodek je bil organiziran skupaj z delavnico skupine CESSDA Trust, ki je potekala naslednji dan.

Strokovni seminar CESSDA 2018, 26. september, Ljubljana

Seminar je potekal v dveh sklopih. V prvem teoretičnem delu smo se udeleženci seznanili s smernicami CESSDE za razvoj, testiranje ter namestitev orodij in storitev znotraj CESSDE. Te temeljijo na računalništvu v oblaku, katerega osnove so bile skupaj s konkretno programsko opremo (Google Cloud Platform, Docker, Kubernetes, Jenkins, Bitbucket) predstavljene na seminarju. Kot primera dobre prakse smo se seznanili s projektoma CV Manager in DataverseEU.

Drugi sklop je bil bolj praktično naravnan, njegov cilj pa je bil, da se udeleženci seznanimo s standardi in z zrelostnimi stopnjami programske opreme znotraj CESSDE, ter razvijemo enostavno orodje, ki je usklajeno s standardi, ki jih določa CESSDA.

Program in predstavitve seminarja so dostopni na spletni strani dogodka.

Komentiraj!

Dodajte svoj komentar ali uporabite trackback iz svoje strani. Lahko se tudi naročite na komentarje preko RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Lahko uporabite:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>