12. in 13. septembra 2017 je potekal vsakoletni strokovni seminar (CESSDA Expert Seminar). Tokrat v Bergnu organizaciji norveškega arhiva družboslovnih podatkov (NSD), ki je gostil 20 predstavnikov 12 evropskih arhivov. Strokovno pozornost smo usmerili v uporabo in arhiviranje novih vrst podatkov. Več v nadaljevanju!

Več »

Research Data Management events

Loading...

blog »

[10 Oct 2017 | Brez komentarjev | Tagi: , | admin]

V prispevku izpostavljamo pet raziskav, ki jih hranijo v GESIS-u, nemškem Inštitutu za družbene vede, katerega del je Podatkovni arhiv in so zanimive za širšo, mednarodno raziskovalno skupnost. Raziskave omogočajo longitudinalne in mednarodne primerjave ter večinoma vključujejo tudi podatke za Slovenijo. Več v nadaljevanju!

Več »

blog »

Na povabilo organizatorjev smo se septembra udeležili o dostopu do administrativnih podatkov. Pozornost smo usmerili na ovire, s katerimi se pri dostopu srečujejo raziskovalci, pa tudi na primere dobrih praks in rešitev. Dogodek je potekal pod okriljem madžarske akademije znanosti. Več v nadaljevanju!

Več »

blog »

[10 Oct 2017 | Brez komentarjev | Tagi: , , | irenav]

V organizaciji Univerze v Amsterdamu in projekta SERISS se je v začetku septembra 2017 odvila druga tematska delavnica na temo harmonizacija kodiranja socio-ekonomskih vprašanj v raziskavah. Na delavnici so bila predstavljena digitalna orodja, ki so jih razvili v projektu SERISS, znotraj 8. delovnega paketa. Nekatere med njimi smo udeleženci lahko tudi preizkusili in razvijalcem svetovali pri končnem razvoju orodij. Več v nadaljevanju!

Več »