Srečanje skupine za komunikacijo pri konzorciju CESSDA

25. in 26. februarja se je v Amsterdamu na Nizozemskem srečala skupina za komunikacijo pri konzorciju CESSDA. To je bilo šele 2. srečanje skupine v času njenega obstoja, saj deluje kot neformalna enota znotraj CESSDE, v njo pa so vključeni vsi arhivi, ki so del konzorcija. Dvodnevnega srečanja so se udeležili tisti, ki so v svojih arhivih zadolženi za promocijo vsebin, pripravo objav za družbena omrežja in podobno. Srečanje je bilo namenjeno krepitvi skupinskega duha, identifikaciji ciljev za prihodnost komuniciranja znotraj konzorcija in spoznavanju novih orodij za izboljšanje znanja na tem področju. Dogodka se je udeležila tudi sodelavka iz ADP.

Foto: Sergeja Masten

Prvi dan je bil namenjen identifikaciji in oceni dela skupine za komunikacijo v preteklem letu. Evalvirali smo obstoječe vsebine, ki so bile objavljene s ciljem promovirati konzorcij in posamezne arhive ter iskali možnosti za izboljšanje procesa dela. Ob tem je nastalo veliko idej, kako delati v prihodnje. Ena najpomembnejših je ta, da bo skupina za komuniciranje bolje sodelovala s skupino za usposabljanje, saj so vsebine, ki nastajajo v obeh skupinah odlične tako za uporabnike (ki se udeležujejo usposabljanj) kot tudi za sodelavce v konzorciju (bodisi nove sodelavce bodisi tiste, ki že izvajajo usposabljanja).

Drugi dan je potekal v znamenju pripovedovanja zgodb. David Redeker in Marloes ten Kate sta nas (na)učila, kako se znajti, kadar moramo govoriti o (znanstvenih) vsebinah. V delavnici o znanstvenem pripovedovanju smo vadili učinkovite tehnike pripovedovanja, ki nam bodo služile pri našem delu, tj. komunikacijah z javnostjo in drugimi raziskovalci.

 

 

Prejšnji članek

O odprtih raziskovalnih podatkih v Sloveniji

Naslednji članek

Dan odprtih podatkov 2020

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja