Domov » blog

Podrobneje o podatkovnih storitvah v Sloveniji

3 January 2013 Brez komentarjev Tagi: sonjab

5. decembra 2012 smo se v Arhivu družboslovnih podatkov srečali nosilci in bodoči nosilci podatkovnih storitev. Udeleženci iz 16 raziskovalnih ustanov in znanstvenih knjižnic smo se podrobneje posvetili vprašanju, kaj bomo morali postoriti, da bo izvajanje podatkovnih storitev skladno z zahtevami po odprtem dostopu do raziskovalnih podatkov financiranih iz javnih sredstev.

Udeleženci delavnice smo v širši razpravi pretresali probleme in iskali rešitve na področju izvajanja podatkovnih storitev v Sloveniji, posameznim vprašanjem smo se podrobneje posvetili v manjših delovnih skupinah.

In ob koncu sprejeli skupno izjavo, v kateri jasno opredeljujemo zahteve, ki jih bo potrebno izpolniti na poti oblikovanja sistema odprtega dostopa do podatkov.

Kot zaključek prve, toda ne zadnje, delavnice smo pripravili poročilo, v katerem povzemamo predstavitve posameznih tem s področja izvajanja podatkovnih storitev ter ugotovitve udeležencev delavnice.

Dokument je zanimiv za vse, ki se bomo v prihodnosti spopadali z vzpostavljanjem sistema odprtega dostopa do raziskovalnih podatkov financiranih iz javnih sredstev.

Poročilo je dostopno tukaj.

Vabimo vas k prebiranju, komentiranju in širjenju znanja o odprtih podatkih!

Komentiraj!

Dodajte svoj komentar ali uporabite trackback iz svoje strani. Lahko se tudi naročite na komentarje preko RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Lahko uporabite:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>