Domov » blog, dajalec

Spletni seminar: pravni in etični vidiki za družboslovce in humaniste

11 September 2018 Brez komentarjev sonjab

Pogosto vprašanje družboslovcev in humanistov, ki sicer nimajo zadržkov, da bi podatke delili z drugimi in tako prispevali k odprti znanosti, je, kako deliti podatke in hkrati zaščititi udeležence v raziskavi. Pri tem nas morajo voditi etična načela in zakonske zahteve. Na videz sicer preprost odgovor, ki pa vendarle terja vse več pozornosti.

V ADP smo na to temo v letošnjem letu že izvedli delavnico z naslovom Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki (prosojnice na povezavi).

V juniju 2018 pa je sodelavka Irena Vipavc Brvar sodelovala pri izvedbi spletnega seminarja z naslovom Open Science for SSH

Vir: Net4Society

Researchers: from legal obligations to ethical concerns, ki je potekal pod okriljem EU projekta Net4Society – International network of National Contact Points (NCPs) for the Societal Challenge 6 in Horizon 2020.

Osnovni namen spletnega seminarja je bil odgovoriti na temeljne zagate, ki raziskovalce, družboslovce in humaniste, ovirajo pri uresničevanju odprte znanosti.

Celovite informacije o spletnem seminarju so dostopne na strani projekta FOSTER Open Science.

Do predstavitev pa lahko dostopate tudi preko spodnjih povezav.

Komentiraj!

Dodajte svoj komentar ali uporabite trackback iz svoje strani. Lahko se tudi naročite na komentarje preko RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Lahko uporabite:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>