Teden odprtega dostopa 2018

Med 22. in 28. oktobrom 2018 je potekal že tradicionalni “Teden odprtega dostopa”. V blogu izpostavljamo spletne seminarje in vodiče, ki sta jih v okviru tedna organizirala OpenAire in Foster. Kot predavateljica in razpravljavka je sodelovala tudi sodelavka Irena Vipavc Brvar.

Letošnje vsebine so bile zastavljene interaktivno, združene v pet različnih sklopov, ki so vključevali 1 ali 2 kratka spletna vodiča in pred-posnet spletni seminar.

Za vsak sklop je bilo možno zastaviti vprašanja, na katera so predavatelji odgovorjali v živo.

Spletne vsebine so na voljo v naslednjih tematskih sklopih:

  • Sklop 1: Open Access, Open Data, Open Science: what you need to know and what are the policies in Horizon 2020? Predavateljica Emilie Hermans (UGent)
  • Sklop 2: Everything you need to know about FAIR data, data repositories, text and data mining and research data management. Predavateljica Marjan Grotveld (DANS); kot razpravljavki sta sodelovali še Sarah Jones (DCC) in Nancy Pontika (CORE)
  • Sklop 3: Legal and ethical considerations for sharing research data. Predavateljica Irena Vipavc Brvar (ADP; CESSDA); kot razpravljavec je sodeloval tudi Jonas Recker (GESIS)
  • Sklop: Open Science Policies: what you need to know, how to advise on good policy making, and information/trends on policies in Europe. Predavateljica Marina Angelaki (EKT)
  • Sklop 5: OpenAIRE and FOSTER project: services and activities. Predavatelji različnih spletnih seminarjev: Angelica Vos (ARC), Pedro Principe (UMinho) in Alessia Bardi (CNR)

 

Vodiči, spletni seminarji, avdio posnetki odprtih sekcij in ostala gradiva iz Tedna odprtega dostopa so brezplačno na voljo na spletni strani dogodka.

Prejšnji članek

Predstave o svetu in času skozi čas na Sociološkem srečanju 2018

Naslednji članek

11. srečanje Foruma izvajalcev podatkovnih storitev CESSDA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja