Podeljeni priznanji Klinarjevega sklada 2016 za delo na podatkih iz ADP

V okviru Slovesnosti ob 55 letnici FDV, ki je potekala 5. decembra 2016 v Veliki dvorani, sta bili med drugim podeljeni tudi priznanji Klinarjevega sklada za delo na podatkih iz Arhiva družboslovnih podatkov.

Prejemnici priznanj za delo na podatkih iz ADP za leti 2015 in 2016 sta mag. Živa Broder in dr. Meta Novak, obe zaposleni na FDV.

Mag. Živa Broder je priznanje prejela za magistrsko delo z naslovom “Sindikalno gibanje v Sloveniji od osamosvojitve do danes“. Mentor: red. prof. dr. Miroslav Stanojević.

Dr. Meta Novak je priznanje prejela za doktorsko delo: z naslovom “Vpliv družbenoekonomskega položaja na izražanje političnih mnenj v anketah“. Mentorica: znan. sod. dr. Brina Malnar.

Priznanja za delo, ki se opira na podatke iz ADP, na FDV podeljujemo od leta 2003.

Za priznanje se brez posebne prijave potegujejo metodološko in vsebinsko ustrezna diplomska in magistrska dela ter doktorske disertacije, ki so jih kandidati oz. kandidatke zagovarjali v razpisanem roku. Metodološko in vsebinsko ustreznost teh del ugotavlja komisija za podelitev priznanj profesorja Klinarja v sodelovanju z vodjem Arhiva družboslovnih podatkov.

Več o priznanjih Klinarjevega sklada.

Živa Broder prejemnica priznanja (Foto: FDV)
Živa Broder prejemnica priznanja (Foto: FDV)
Meta Novak prejemnica priznanja (Foto: FDV)
Meta Novak prejemnica priznanja (Foto: FDV)
Prejšnji članek

Sestanek pri Science Europe

Naslednji članek

Sindikalno gibanje v Sloveniji od osamosvojitve do danes

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja