Domov » stroka

Nov Avstrijski arhiv družboslovnih podatkov (AUSSDA)

16 January 2018 Brez komentarjev Tagi: sonjab

V ADP precej pozornosti namenjamo povezovanju s sorodnimi arhivi podatkov, ki delujejo v regiji. Tako smo v preteklosti že imeli stike in sodelovali z dunajskim inštitutom WISDOM, ki se je med drugim ukvarjal tudi z dokumentiranjem družboslovnih podatkov.

Barbara Weitgruber (BMWFW) o vlogi AUSSDA v evropskih in nacionalnih strategijah (foto: AUSSDA/derknopfdruecker.com)

Po nekajletnem premoru so v Avstriji na novo organizirali in ustanovili nov Avstrijski arhiv družboslovnih podatkov (AUSSDA). Ta je danes sestavljen iz treh enot, ki delujejo na Dunaju, v Linzu in Gradcu. AUSSDA je pri CESSDA izvajalec podatkovnih storitev za družboslovje za Avstrijo.

Ob koncu novembra je na Dunaju potekala slovesnost ob otvoritvi novega Avstrijskega arhiva družboslovnih podatkov. Prireditve so se udeležili vidni predstavniki avstrijskih raziskovalnih ustanov, ministrstev, evropski arhivi družboslovnih podatkov ter direktor Konzorcija evropskih arhivov družboslovnih podatkov.

Ron Dekker, CESSDA ERIC, je povedal, da so podatki najpomembnejši element za razumevanje družbe in doseganje znanstvene odličnosti. Pri tem je seveda pomembna vloga vsakega od nacionalnih ponudnikov podatkovnih storitev, tako je za avstrijske uporabnike podatkov, ključnega pomena Avstrijski arhiv družboslovnih podatkov.

Več o dogodku na povezavi: AUSSDA is introduced to the public.

Komentiraj!

Dodajte svoj komentar ali uporabite trackback iz svoje strani. Lahko se tudi naročite na komentarje preko RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Lahko uporabite:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>