Nov priročnik: »The Open Science Training Handbook«

Pod okriljem EU programa Foster Open Science je 12. – 16. 2. 2018 potekal t.i. FOSTER Book Sprint.

•https://book.fosteropenscience.eu/

14 ekspertov z različnih koncev Evrope in ZDA je v Narodni znanstveni in tehniški knjižnici (Technische Informationsbibliothek – TIB) v Hannovru, Nemčija, skupaj pisalo priročnik, kot podporo pri izvajanju usposabljanj na temo odprte znanosti. Med avtorji je tudi sodelavka Arhiva družboslovnih podatkov, ki bo v prihodnjih mesecih na blogu predstavila kakšno od obravnavanih tem.

Namen priročnika ni širiti ideje odprte znanosti, ampak pokazati, kako širiti te ideje na najbolj učinkovit način. V samo nekaj dneh so avtorji v priročniku združili metode, tehnike in prakse, ki naj bodo v pomoč učiteljem odprte znanosti. Priročnik je mišljen kot podpora pri uveljavljanju odprte znanosti znotraj znanstvene skupnosti, v institucijah, med kolegi in študenti. Zasnovan je praktično, tako da služi kot podpora pri organizaciji in izvedbi kakovostnih in interaktivnih usposabljanjih. Naslavlja temeljne pojme, ključna vprašanja in ponuja odgovore, s ciljem, da bi mentorje odprte znanosti dodatno izobrazil, informiral in bil v navdih.

Poleg tega boste v priročniku našli tudi povsem praktične nasvete za organizacijo delavnice, praktične vaje, ki so jih preverili izkušeni mentorji in še mnogo več.

Priročnik je prosto dostopen na spletnem naslovu: The Open Science Training Handbook

Avtorji vabimo bralce, da svoje komentarje in predloge za izboljšavo priročnika pustite tukaj in tako prispevate k še večji kakovosti.

Prejšnji članek

Učenje naprednih raziskovalnih metod na pomladni šoli na Oxfordu

Naslednji članek

Uporaba stalnih enoličnih identifikatorjev v konzorciju CESSDA

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja