Zaključek delavnic Uporaba mikropodatkov Ankete o delovni sili v študijske namene

S predavanjem na Fakulteti za družbene vede pri predmetu Trg delovne sile in zaposlovanje (doc. dr. Miroljub Ignjatović) so se za študijsko leto 2013/2014 zaključile delavnice Uporaba mikropodatkov Ankete o delovni sili v študijske namene. Organizirane so bile v sklopu sodelovanja med Arhivom družboslovnih podatkov (ADP) in Statističnim uradom Republike Slovenije (SURS).

Na krajši delavnici so predavatelji doc. dr. Janez Štebe (ADP), Irena Svetin (SURS) in Sebastian Kočar (ADP) predstavili možnosti uporabe sekundarnih podatkov pri pisanju seminarskih, diplomskih in magistrskih nalog, raziskovanje Ankete o delovni sili z vsebinskega vidika ter podatkovne vire, ki jih distribuira ADP in jih študenti kadrovskega menedžmenta lahko uporabljajo pri raziskovanju v sklopu študija. Poseben poudarek je bil namenjen dostopu do mikropodatkov Ankete o delovni sili 2010 PUF (»Public Use File«, anonimizirani podatki), skrbno pripravljenih za dodiplomske in podiplomske študente, ki jih zanima proučevanje trga dela.

V drugem semestru študijskega leta 2013/2014 smo izvedli tri tovrstne delavnice. V februarju 2014 smo organizirali delavnico za visokošolske predavatelje z različnih slovenskih fakultet. V aprilu 2014 pa delavnico za študente Fakultete za organizacijske vede Univerze v Mariboru.

V študijskem letu 2014/2015 se bo sodelovanje med SURS in ADP nadaljevalo z novimi delavnicami za tako predavatelje kot tudi študente, pri čemer je v načrtu tudi predstavitev možnosti vključitve podatkov Registrskega popisa 2011 v študijski proces slovenskih visokošolskih zavodov.

Prejšnji članek

Okrogla miza ob izidu monografije projekta Odprti podatki

Naslednji članek

Zaključna konferenca projekta SERSCIDA v Sarajevu

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja