Domov » blog

Mikropodatkovni viri kot podlaga za raziskovanje na področju demografije

15 October 2012 Brez komentarjev SebastianK

Od 8. do 12. oktobra 2012 je v Ljubljani na Institutu “Jožef Stefan” potekala 15. mednarodna multikonferenca Informacijska družba – IS 2012. Namenjena je raziskovalcem, da predstavijo svoje najnovejše raziskave in odkritja z različnih področij informacijske družbe. Multikonferenca je sestavljena iz desetih skrbno izbranih konferenc. Na eni izmed njih, “Soočanje z demografskimi izzivi”, je aktivno sodeloval tudi Arhiv družboslovnih podatkov s prispevkom “Mikropodatkovni viri kot podlaga za raziskovanje na področju demografije v Evropi: izzivi in možnosti”.

Raziskovalcem na področju demografije je bil predstavljen pregled različnih virov mikropodatkov, namenjenih bolj ali manj zahtevnim uporabnikom, ki lahko podatke uporabljajo v različne namene, od študijskih do znanstvenih. Ker je Arhiv družboslovnih podatkov partner EU FP7 projekta Data without Boundaries, je bila predstavljena tudi možnost dostopa do evropskih mikropodatkov uradne statistike v sklopu projekta.

Prispevek s konference lahko najdete tukaj.

Komentiraj!

Dodajte svoj komentar ali uporabite trackback iz svoje strani. Lahko se tudi naročite na komentarje preko RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

Lahko uporabite:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>