Zadnji DwB sestanek v idilični regiji znamenitega bordojca

Projekt Data without Boundaries se po štirih letih zaključuje s koncem aprila 2015, zato je bil v 8. aprila organiziran še zadnji sestanek v sklopu projekta. Tokrat se je dogodek iz urbanega Pariza prFotografija0497eselil v osrčje vinogradov v okolici Bordeauxa, natančneje v idilično mestece Libourne in starodavno vasico Saint-Emilion.

Sestanek je bil primarno namenjen vsebinskemu in finančnemu pregledu projekta in posameznih delovnih sklopov. Hkrati pa je beseda tekla tudi o možnostih nadaljnjega sodelovanja statističnih uradov in arhivov podatkov ter povezovanju CESSDA partnerjev v sklopu internih in drugih mednarodnih projektov s področja dostopa do podatkov uradne statistike v raziskovalne namene. Ugotovili smo, da je projekt DwB prinesel veliko dobrih rešitev na področju dostopa do mikropodatkov in metapodatkov, pri ureditvi pravil dostopa in akreditacij ter uvajanju novih tehnoloških rešitev, hkrati pa ostaja še kar nekaj izzivov za prihodnost.

Zaradi dejstva, da je bil dogodek zadnji v sklopu projekta ter zaradi skrbno izbrane lokacije, pa smo udeleženci tokrat lahko združili prijetno s koristnim. Ogledali smo si staro mestno jedro vasice Saint-Emilion ter eno izmed lokalnih vinskih kleti, kjer smo lahko okusili dar vinogradov – aromatičnega bordojca. Posledično je bil dogodek idealna priložnost za manj formalno druženje partnerjev iz številnih evropskih držav, ki smo štiri leta z ramo ob rami poskušali prispevati pomemben delež h kakovosti evropskega raziskovalnega okolja.

Prejšnji članek

Predaja podatkov v ADP preko ownCloud

Naslednji članek

Zaključek projekta Data without Boundaries

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja