Delavnica: RDM Expert Tour Guide: Train the Trainers, 12.-13. 4. 2018

Začetek: April 12, 2018
Konec: April 13, 2018
Kraj: Ljubljana
Organizator: ADP - Arhiv družboslovnih podatkov

Na delavnici se boste seznanili z novim spletnim učbenikom za ravnanje z raziskovalnimi podatki, ki nosi naslov Expert tour guide on Data Management. Avtorji spletnega učbenika bodo sodelujočim predstavili vsebine ter jim posredovali znanja za uporabo orodij v praksi oz. pri usposabljanju raziskovalcev. Dogodek je zasnovan interaktivno in bo vključeval praktične vaje.

Za udeležbo na delavnici je zaželeno predhodno poznavanje vsebin, povezanih z odprto znanostjo, odprtim dostopom, raziskovanjem in arhiviranjem podatkov.

Delavnica je namenjena zaposlenim v arhivih znotraj konzorcija CESSDA ERIC ter partnerskim organizacijam in zaposlenim v podobnih organizacijah ter raziskovalnih institucijah, ki bodo znanje o ravnanju z raziskovalnimi podatki prenesli raziskovalcem, ki zbirajo podatke.

Delavnica bo potekala v angleškem jeziku.

Delavnica je brezplačna, za sodelovanje se je potrebno registrirati. Za tiste, ki nimajo virov financiranja, CESSDA ERIC ponuja omejeno število štipendij za povračilo stroškov prevoza in nastanitve (do 800€).

Več o programu in registraciji na povezavi.

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si