Dan odprtih vrat v ADP

Date: Oct. 20, 2010
Place: Ljubljana
Organizer: ADP - Arhiv družboslovnih podatkovV sredo, 20. oktobra, vas ob Svetovnem dnevu statistike v Arhivu družboslovnih podatkov vabimo na DAN ODPRTIH VRAT. Ta dan nas lahko tako kot tudi sicer od 8.00 do 16.00 ure obiščete v naši pisarni na Fakulteti za družbene vede (soba C 232), kjer bomo na voljo za vsa vaša vprašanja tako v zvezi z uporabo našega kataloga, kot tudi s priporočili in nasveti dajalcem za ustrezno pripravo podatkov.


Od 12.00 do 15.00 ure bo v računalniški učilnici 25 potekala tudi delavnica, namenjena širjenju statistične in podatkovne pismenosti. V uvodnem delu bomo prikazali ponudbo s podatki povezanih učnih gradiv, ki se navezuje na uporabo podatkovnih arhivov pri poučevanju ali samoučenju. Izhodišče je struktura ponudbe v slovenskem podatkovnem arhivu, sledi pa prikaz mednarodno prosto dostopnih učnih gradiv. V nadaljevanju se boste na praktičnih primerih seznanili z uporabo orodij za iskanje, analizo in predstavitev podatkov, ki so sestavni del v uvodu omenjenih gradiv. Delavnica je namenjena tako predavateljem, ki jih zanima popestritev poučevanja z vključevanjem statističnih in podatkovnih vsebin, kot študentom za lažje vključevanje v učne aktivnosti in za namene samoučenja.

Vse, ki bi se želeli udeležiti delavnice prosimo, da se prijavijo na arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si.

Vljudno vabljeni!

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si