Upravljanje znanja v knjižnicah

Start: Sept. 19, 2016
End: Sept. 20, 2016
Place: Maribor
Organizer: Zveza bibliotekarskih društev Slovenije
Posvetovanje strokovnih sekcij Zveze bibliotekarskih društev Slovenije letos prinaša nadaljevanje razmišljanj o upravljanju znanja v knjižnicah. Posvetili se bomo znanju, ki ga nesebično delimo s svojimi uporabniki, in tudi znanju, ki ga pridobivamo z namenom svoje strokovne rasti in razvoja.
Ponovno se bomo na enem mestu srečali knjižničarji iz vseh vrst knjižnic. Ne zato, ker bi bilo to enostavneje, temveč zato, ker se želimo učiti drug od drugega. Tudi to je upravljanje znanja! Združili smo moči in za prvi dan pripravili teme, ki so zanimive in koristne prav za vsakega knjižničarja, drugi dan pa bo dogajanje istočasno potekalo v dveh dvoranah.

V skupnem plenarnem delu nas čakajo razmišljanja o novostih, ki jih prinašata novela Zakona o knjižničarstvu ter Pravilnik o strokovnih nazivih v knjižnični dejavnosti, predstavitev prevoda mednarodnega standarda o ugotavljanju vpliva knjižnic na okolje in še kaj.Sledil bo dan za postavljanje prioritet. Odločiti se bo treba, v katero dvorano stopiti in katerim avtorjem prisluhniti. Tistim, ki nam bodo predstavili svoje znanje in izkušnje za delo z raziskovalci, ali pa tistim, ki se bodo posvetili vprašanju, kako postati bibliotekar in z vseživljenjskim učenjem graditi svojo kariero. Verjamemo, da odločitev za eno ali drugo možnost za marsikoga ne bo lahka.Mnogo lažja pa naj bo odločitev, da boste septembra zagotovo z nami. Na znanem kraju in v dobri družbi!Program.
UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si