Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

Datum: April 11, 2018
Kraj: Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana
Organizator: ADP - Arhiv družboslovnih podatkov

Arhiv družboslovnih podatkov organizira celodnevno delavnico z naslovom Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki.

Delavnica bo potekala 11. aprila 2018 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, od 8.30 do 16.00.

Posvetili se bomo vprašanjem, povezanim s pravnimi in etičnimi vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki. V ospredje bomo postavili vprašanje varstva osebnih podatkov, ki je še zlasti aktualno zaradi nove evropske Uredbe o varstvu osebnih podatkov, ki stopi v veljavo s koncem maja 2018. Prav tako se bomo posvetili vprašanju avtorskih pravic in z njimi povezanimi licencami. S praktičnimi primeri in napotki bomo dodatno osvetlili zahtevno tematiko, čas pa bo tudi za vprašanja.

Vsebina delavnice temelji na spletnem učbeniku Expert tour guide on Data Management, ki je namenjen raziskovalcem s področja družboslovja, ki želijo pridobiti več znanja o ravnanju z raziskovalnimi podatki (research data management).

Delavnica bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku. Namenjena je raziskovalcem in doktorskim študentom s področja družboslovja in humanistike.

Delavnica je brezplačna, vendar se je nanjo potrebno prijaviti. Pohitite!

Več na povezavi.

 AKTIVNOSTI ADP
14. november 2019 | Univerzitetna knjižnica Maribor

Konferenca: Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji

3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

 KONFERENCE IN DOGODKI
18. oktober 2019 | Bled, Slovenija

Sociološko srečanje: znanost in družbe prihodnosti

23. oktober 2019 | Helsinki, Finska

14. plenarno srečanje RDA: Data Makes the Difference

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si