Delavnica: Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki, 11. 4. 2018

Date: April 11, 2018
Place: Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana
Organizer: ADP - Arhiv družboslovnih podatkov
Arhiv družboslovnih podatkov organizira delavnico z naslovom Pravni in etični vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki.

Celodnevna delavnica bo potekala 11. aprila 2018 na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani, od 8.30 do 16.00.

Posvetili se bomo vprašanjem, povezanim s pravnimi in etičnimi vidiki ravnanja z raziskovalnimi podatki. V ospredje bomo postavili vprašanje varstva osebnih podatkov, ki je še zlasti aktualno zaradi nove evropske Uredbe o varstvu osebnih podatkov, ki stopi v veljavo s koncem maja 2018. Prav tako se bomo posvetili vprašanju avtorskih pravic in z njimi povezanimi licencami. S praktičnimi primeri in napotki bomo dodatno osvetlili zahtevno tematiko, čas pa bo tudi za vprašanja.

Vsebina delavnice temelji na spletnem učbeniku Expert tour guide on Data Management, ki je namenjen raziskovalcem s področja družboslovja, ki želijo pridobiti več znanja o ravnanju z raziskovalnimi podatki (research data management).

Delavnica bo potekala v slovenskem in angleškem jeziku.
Namenjena je raziskovalcem in doktorskim študentom s področja družboslovja in humanistike.

Delavnica je brezplačna, vendar se je nanjo potrebno prijaviti. Pohitite!

Več na povezavi.
UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP is part of the Social Sciences Research Institute of the Faculty of Social Sciences. The Slovenian Research Agency provides funding of the ADP within the infrastructure program "Network of Research and Infrastructural Centres" The ADP is a member of the umbrella organization of the European Social Science Data Archives CESSDA ERIC. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si