Zimska šola: Using EUROMOD in cross country microsimulation, 21.–23. 11. 2018

Datum: Sept. 3, 2018
Kraj: Colchester, UK
Organizator: InGRID - European research infrastructures

Evropska mreža raziskovalnih infrastruktur za družboslovje InGRID organizira zimsko šolo z naslovom »Using EUROMOD for model family simulations«, ki bo potekala med 21. in 23. novembrom 2018 na univerzi Essex, v Colchestru, UK.

InGRID je raziskovalna infrastruktura, ki služi skupnosti družboslovnih ved, njen cilj pa je prispevati k razvoju evropskih političnih strategij na področju socialne vključenosti in trga dela.

Zimska šola je namenjena raziskovalcem, strokovnjakom in drugim, ki delajo na področju oblikovanja politik. Prav tako je lahko zanimiva za vse, ki jih zanima koncept, struktura in delovanje mikro-simulacijskega modela EUROMOD, v katerem so povezani in združeni mikropodatki študij gospodinjstev in političnih zakonodaj.

Program zimske šole je zasnovan kot kombinacija teoretičnega in praktičnega dela, v sklopu katerega bodo udeleženci testirali EUROMOD in se z njim natančneje seznanili.

Organizator bo zagotovil kopijo najnovejše različice programa EUROMOD, udeleženci pa bodo delo izvajali na osebnih računalnikih. Priporočeno je poznavanje statističnega programa STATA in izkušnje s kvantitativnimi analizami podatkov.

Zimska šola je brezplačna, možno pa bo tudi pridobiti sredstva za povračilo stroškov potovanja in bivanja. Prijave so odprte do 3. septembra 2018.

Več o programu in prijava na povezavi.

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si