Tečaj za doktorske študente: »Ravnanje z raziskovalnimi podatki in odprti podatki«

Začetek: Julij 23, 2015
Konec: Julij 25, 2015
Kraj: Kardeljeva ploščad 5, Ljubljana
Kontakt: | ADP
Organizator: ADP - Arhiv družboslovnih podatkov

ADP v okviru poletne šole ECPR Summer School in Methods and Techniques organizira tečaj za doktorske študente z naslovom »Ravnanje z raziskovalnimi podatki in odprti podatki«. Tečaj bo potekal bo od 23. do 25. julija 2015 na Fakulteti za družbene vede.

Tečaj je namenjen doktorskim študentom družboslovja in humanistike. Pokriva kritična področja ravnanja z raziskovalnimi podatki: priprava načrta za ravnanja z raziskovalnimi podatki, licenciranje podatkov in intelektualna lastnina, metapodatki in opis okoliščin nastanka podatkov (dokumentacija), etični in pravni vidiki deljenja občutljivih ali zaupnih podatkov, anonimizacija raziskovalnih podatkov za potrebe druge rabe, arhiviranje podatkov in dolgoročno skrbništvo, varnost podatkov in hramba. Delo bo potekalo kot kombinacija predavanj, vaj, razprav in skupinskega dela.

Doktorski študentje bodo med tečajem dobili priložnost za izdelavo načrta ravnanja z raziskovalnimi podatki za svoj raziskovalni projekt.

Zaradi kakovostne izvedbe je število mest na tečaju omejeno. Vabimo vas, da se čim prej registrirate in si zagotovite svoje mesto. Več o tečaju. Tečaj bo potekal v angleškem jeziku.

Tečaj je brezplačen. Stroške predavateljev krijeta Arhiv družboslovnih podatkov in EU projekt Foster.

 AKTIVNOSTI ADP
14. november 2019 | Univerzitetna knjižnica Maribor

Konferenca: Odprti raziskovalni podatki v Sloveniji

3. april 2019 | Fakulteta za družbene vede, Ljubljana

Delavnica ADP: Iskanje in uporaba raziskovalnih podatkov s področja družboslovja

 KONFERENCE IN DOGODKI
27. november 2019 | London, UK

Konferenca: Labour Force and Annual Population Surveys User Conference 2019

3. december 2019 | Tampere, Finska

11. Evropska konferenca uporabnikov DDI (EDDI)

UNI-FDVCESSDA coretrust_logo RDA_Node
ADP je del Inštituta za družbene vede na Fakulteti za družbene vede. Sredstva za delovanje ADP je zagotovil ARRS v okviru infrastrukturnega programa "Mreža raziskovalnih infrastrukturnih centrov Univerze v Ljubljani." ADP je član združenja evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA. © ADP (ISSN 2385-9415) | 1997 - 2017 | arhiv.podatkov@fdv.uni-lj.si