Sestanek projekta SERSCIDA v Sarajevu

V okviru projekta SERSCIDA smo se v začetku aprila 2014 sestali v Sarajevu, kjer se je naša pot pred dvema letoma začela. Gostitelj je bil Center za človekove pravice na Univerzi v Sarajevu, ki je tudi koordinator celotnega projekta.

Sestanek je bil prvotno namenjen samo srečanju glavne projektne skupine, vendar smo ga razširili še na pogovor o delovnem paketu 5, znotraj katerega je predvidena priprava dokumentov in infrastrukture za vzpostavitev digitalnih servisov na področju družboslovja.

Konec marca smo oddali dokument o vzpostavitvi in delovanju treh novih podatkovnih servisov na Hrvaškem, v Srbiji in v Bosni in Hercegovini. Dokument vsebuje politike in postopke delovanja servisov, ki sledijo OAIS modelu ter določila Ustanovnih listin vsake posamezne organizacije. Do konca aprila 2014 nas čaka intenzivno delo na pripravi spletne strani, ki bo predstavljala vse tri servise, obenem pa imamo tri meseca časa za pripravo prototipa podatkovne baze.

Poleg finančnega okvira in pregleda vodenja projekta smo na sestanku glavne projektne skupine načrtovali tudi pomembnejšo prihajajočo aktivnost, to je zaključni sestanek, ki bo 29. maja 2014 v Sarajevu, na katerem se bodo srečali predstavniki financerjev, raziskovalcev, uporabnikov podatkov in bodočih ponudnikov podatkovnih storitev. Dogovorili smo se o obliki dogodka in predvideni strukturi poslušalcev, pri čemer bo kot glavni govornik nastopil bo izvršni direktor CESSDE AS.

Foto: Arhiv SERSCIDA
Prejšnji članek

Izšlo je poročilo projekta ODPRTI PODATKI v obliki e-knjige

Naslednji članek

Podatki s področja migracij, trga dela in demografije v Jugovzhodni Evropi

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja