Otvoritveno srečanje projekta CESSDA Widening

Zemljevid članic in partnerskih držav CESSDA (Vir: www.cessda.eu)

V Ljubljani se je 7. decembra 2017 odvil prvi sestanek projekta Widening, ki se v letu 2018 izvaja v okviru letnega načrta konzorcija CESSDA ERIC. Projekt vodi češki arhiv družboslovnih podatkov (ČSDA). Poleg predstavnikov ADP so se srečanja udeležili še predstavniki švicarskega (FORS), madžarskega (TARKI), nizozemskega (DANS) in  švedskega arhiva družboslovnih podatkov (SND) ter predstavnica CESSDA ERIC.

Projekt se osredotoča na širitvene dejavnosti krovne organizacije evropskih arhivov družboslovnih podatkov CESSDA ERIC in nadaljuje z nedavnim razvojem povezovalnih aktivnosti v okviru projektov CESSDA SAW, SERSCIDA in SEEDS.

Glavni cilji projekta Widening so:

(1) vzdrževati in pospeševati mrežo partnerjev CESSDA ERIC,

(2) razviti sistem pomoči pri razširjanju obstoječe podpore CESSDA storitev, orodij in znanja med partnerji CESSDA ERIC,

(3) vzdrževanje in nadaljnji razvoj strateškega znanja o obstoječih podatkovnih ponudnikih in nastajajočih nacionalnih podatkovnih arhivih, ki za enkrat še niso člani konzorcija, in

(4) povečanje prepoznavnosti CESSDA ERIC v državah nečlanicah.

Namen sestanka je bil predstaviti dosedanje izkušnje in rezultate preteklih projektov (CESSDA SAW, SERCSIDA in SEEDS), ki so se dotikali področja širjenja in vzdrževanja obstoječe mreže partnerjev, ter priprava načrta izvajanja posameznih aktivnosti v okviru projekta v letu 2018. Podrobnejši načrti in  razdelitev nalog bodo izoblikovani v januarju 2018, ko bo vzpostavljen sistem rednih sestankov partnerjev projekta.

Program in predstavitve najdete na spletni podstrani dogodka.

Prejšnji članek

Nov Avstrijski arhiv družboslovnih podatkov (AUSSDA)

Naslednji članek

Razvoj podatkovnih storitev v regiji

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja