Poročilo iz Strokovnega seminarja CESSDA 2018

Na Fakulteti za družbene vede je 26. septembra 2018 potekal Strokovni seminar CESSDA, katerega namen je bil udeležence seznaniti s tehnično infrastrukturo CESSDE in dobrimi praksami za razvoj orodij in storitev znotraj CESSDE. Dogodek je bil organiziran skupaj z delavnico skupine CESSDA Trust, ki je potekala naslednji dan.

Strokovni seminar CESSDA 2018, 26. september, Ljubljana

Seminar je potekal v dveh sklopih. V prvem teoretičnem delu smo se udeleženci seznanili s smernicami CESSDE za razvoj, testiranje ter namestitev orodij in storitev znotraj CESSDE. Te temeljijo na računalništvu v oblaku, katerega osnove so bile skupaj s konkretno programsko opremo (Google Cloud Platform, Docker, Kubernetes, Jenkins, Bitbucket) predstavljene na seminarju. Kot primera dobre prakse smo se seznanili s projektoma CV Manager in DataverseEU.

Drugi sklop je bil bolj praktično naravnan, njegov cilj pa je bil, da se udeleženci seznanimo s standardi in z zrelostnimi stopnjami programske opreme znotraj CESSDE, ter razvijemo enostavno orodje, ki je usklajeno s standardi, ki jih določa CESSDA.

Program in predstavitve seminarja so dostopni na spletni strani dogodka.

Prejšnji članek

Poročilo iz delavnice CESSDA Trust: Tehnični in varnostni vidki CoreTrustSeal certifikata

Naslednji članek

O ELSST na letnem srečanju Slovenskega sociološkega društva

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja