Podatki ADP na Metini listi

ML
Logotip Metine liste

V ADP želimo javnosti predstaviti primere dobrih in zanimivih raziskav, ki nastajajo v okviru družboslovnih projektov ter s tem prispevati k promociji družboslovne znanosti. Na spletnem portalu Metina lista bomo urejali rubriko #PodatkiADP, kjer bomo predvidoma enkrat mesečno objavili prispevek katerega izmed uporabnikov ali avtorjev raziskav, ki jih hranimo v arhivu.

Metina lista je “okolju prijazna spletna postaja za osebe širokih pogledov in aktivnega duha”, ki izpostavlja “ljudi, ideje in projekte, ki predstavljajo motor sprememb v našem okolju in času”. Ena izmed bolj izpostavljenih kategorij je Znanost, kjer si Metina lista prizadeva za “boljše razumevanje znanosti in promocijo izjemnih dosežkov slovenskih raziskovalcev in raziskovalk.” Pri tem pokriva vsa področja znanosti, vključno z družboslovjem. Med njenimi bolj odmevnimi projekti je vizualizacija slovenskih znanstvenikov in znanstvenic po svetu, ki jo je sofinanciral ARRS, poleg tega pa na Metini listi gostujejo tudi znanstvene rubrike TOP objave, najbolj brani znanstveni članki in znanstvene revije na dLib in Zarjina lista ter podkast oddaji MetaPHoDcast in Metamorfoza.

MetaZnanost
Uvodna objava na Metini listi

Rubriko #PodatkiADP smo otvorili z uvodno objavo Kako prepoznati kakovostne raziskave in priti do pravih podatkov, v kateri pojasnimo, zakaj se je lotevamo in se predstavimo, kdo smo in kaj počnemo. V naslednji objavi bo svojo raziskavo predstavila ena izmed dobitnic priznanja Klinarjevega sklada.

Če ste naš dajalec ali uporabnik, tudi vas vabimo k pripravi prispevka za portal Metina lista, v katerem boste javnosti predstavili raziskovalni problem, s katerim ste se ukvarjali, uporabljeno metodologijo ter glavne ugotovitve. Prispevek naj temelji na podatkih ADP. Za dodatne informacije nam pišite.

Prejšnji članek

Statistični dan 2017

Naslednji članek

Vpliv družbenoekonomskega položaja na izražanje političnih mnenj v anketah

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja