CESSDA: prvo srečanje skupine za komuniciranje

Slovenija je članica Konzorcija evropskih arhivov družboslovnih podatkov, v njenem imenu storitve v Sloveniji opravlja Arhiv družboslovnih podatkov. Leta 2015 je CESSDA ustanovila štiri delovne skupine, zadolžene za naslednja področja: zaupanje (ang. trust), tehnika, usposabljanje in komuniciranje.

Skupina za komuniciranje v Bergnu, april 2016. Foto: Eleanor Smith
Skupina za komuniciranje v Bergnu, april 2016. Foto: Eleanor Smith

V sredini aprila je CESSDA v Bergnu, kjer je sedež organizacije, gostila prvo srečanje delovne skupine za komuniciranje. Namen delovne skupine je okrepiti komunikacijske aktivnosti znotraj CESSDA ter poskrbeti, da bodo ciljne javnosti seznanjene z delom.

Na dvo-dnevnem delovnem srečanju smo udeleženci iz različnih držav predstavili dobre prakse komuniciranja arhivov ter pripravljali predloge za izoblikovanje skupne strategije komuniciranja. Dogodka smo se udeležili predstavniki arhivov petnajstih evropskih držav.

Udeleženci smo se strinjali, da so ob sicer pogostih stikih, ki jih omogoča sodobna tehnologija, stiki v živo neprecenljiva priložnost za izmenjavo informacij in izkušenj.

Delovnemu srečanju je sledil voden ogled Bergna, ki se razteza ob fjordu in obiskovalce nagovarja s pisano paleto starodobnih lesenih hišk.

Prejšnji članek

Nacionalna referenčna točka za odprti dostop do znanstvenih informacij

Naslednji članek

Nizozemska o odprtem dostopu v znanosti

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja